Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Защото те обичам” – песен-послание към слушателите от певицата Росица Кирилова

Снимка: commons.wikimedia.org

„Хайде, ела” и „Защото те обичам” са двете нови песни на Росица Кирилова, които слагат началото на нов албум. „Защото те обичам” – мисля, че няма нищо по-хубаво от това послание към всички слушатели. Носи позитивизъм, а когато човек има нагласата да обича, да е добронамерен, да е слънчев – върви по пътя си по-леко, зареден с повече енергия”, споделя певицата.

Росица Кирилова от дете е на сцена. Четиригодишна е водеща на предаването „Добро утро дечица” по БНР, пее в различни състави, по-късно се влюбва в театъра. Но… завършва журналистика. През 1981 г. участва във вокално-инструментална група “Следа”. След това започва самостоятелна кариера, пяла е в дует, а също и в трио. През тези години неизменно до нея е съпругът й - поетът Георги Начев.
„Ние се срещнахме, когато пеех с група „Следа”. Репертоарът ни бе предимно с песни на английски език и когато решихме да запишем български вариант се запознах с Георги Начев. Първата ни среща беше драматична, защото той предложи текст, който не можех да усетя добре. Успяхме да се сработим. След време открих, че има сини очи, които ме накараха да се влюбя. В нашата история с Жоро няма нищо случайно. По-късно той написа за мен много хубави стихове за песни. Имаме сходен музикален вкус, той има ухо за шлагери, а и е добър в организацията, умее да ме провокира да се развивам. Благодарна съм и на Пламен Велинов, с когото работя в последните години. Той прави аранжиментите на песните ми и не спира да ме мотивира да пиша авторски песни.”

Тази година Росица Кирилова празнува 15 години от създаването на авторското си предаване “За животните с любов” по БНТ.
„В началото, когато започна предаването то бе първото по рода си в България. Направи ми впечатление, че хората се притесняваха да говорят за домашните си любимци. В течение на времето това се промени – разбраха, че животните внасят хармония и спокойствие в душите ни. Много неща съм научила от тях. Който има домашен любимец знае, че няма как да не се промениш. В добрия смисъл. Животинките умеят да се адаптират към нещата, да ги приемат, нямат големи очаквания и претенции. Според мен човек трябва да се радва на това, което има.”

По публикацията работи: Елена Цветкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15