Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Концерти на “Сцена Академия” през април

Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици приятно изненада публиката на “Сцена Академия”.
Снимка: личен архив

От миналата година столицата добави още една музикална сцена, която дава възможност на музиканти за изява. “Сцена Академия”, която се намира в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София придобива все по голяма популярност. Три са музикалните събития, с които ще се запомни месец април. Първият концерт бе свързан с класическата музика – арфистката Анжела Маджарова в компанията на Грациела Панайотова – цигулка, Кристиана Алипиева – виолончело и Цвети Ликова – арфа. Изпълнителките бяха нарекли концерта си – “Пътешествие през векове, стилове и континенти”.

Второто музикално събитие на “Сцена Академия” бе концертът на Камелия Тодорова – една от най-добрите български джаз певици. В момента тя работи върху проект, който ще възроди част от най-големите й хитове, но в нови аранжименти. Зад тях стои младият и много талантлив пианист Боби Вълчев и неговото трио. Музикантите представиха някои от най-известните песни на Камелия. Заглавия като “Настроение” и “Теменуги” прозвучаха в модерен аранжимент. Концертът бе озаглавен “I Feel Good”. На него примата в джаза представи и съвсем нови композиции.

Третият концерт от априлската програма на “Сцена Академия” ще мине под знака на поп музиката. На 29 април “Сцена Академия” ще посрещне “Младите в джаза”. Солистите на вокално студио “D Stars” ще ни представят един незабравим концерт под надслов “Младите в джаза”. Изпълнителите са носители на престижни музикални конкурси у нас и в чужбина. Като специални гости в концерта ще участват и някои от известните български изпълнители Хилда Казасян, Любо Киров и Наско от група “Б.Т.Р”. Те ще имат и съвместни изпълнения. Програмата ще включва някои от най-популярните поп и джаз песни, преаранжирани специално за случая.

Още от категорията

Интеграл на Рахманинов – нов албум и нов голям успех за клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров

„Това е просто великолепно! Тази музика изисква истински виртуози. Генова & Димитров са най-подходящите интерпретатори, направили тези записи като една истинска любовна история. Човек може да чуе това във всеки звук. Пъстро изпълнение,..

публикувано на 28.03.20 в 08:00

Напусна ни Симеон Щерев – един от големите джазмени на България

На 26 март почина проф. Симеон Щерев –Банана – флейтист, педагог и композитор, един от най-големите джаз музиканти на България. Роден е на 24 октомври 1943 г. в София. Започнал като класически музикант, той завършва НМА в София, в класа по флейта..

публикувано на 27.03.20 в 11:59

Коронавирусът отмени европейското турне на певицата Виктория Георгиева

Певицата, избрана да представлява България на Евровизия 2020, отмени европейското си турне, което бе планирано за март и април. "В моменти като този ние трябва да се обединим и да застанем зад опазването на човешкото здраве и живот, които са..

публикувано на 22.03.20 в 08:20