Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минидискотека

Рок музикантите от D2
Снимка: архив

Този месец рок музикантите от D2 се изявяваха на два летни фестивала в Чехия. Турнето им започна на 1 юли с концерт в един от най-популярните рок клубове в Прага. Ден по късно D2 свириха на основната сцена на рок форума – „Basinfest” в столицата. На 5 юли бандата бе част от програмата на „Rock for People”. Първото издание на фестивала е през 1999 година и със своите 8 сцени и десетки хиляди посетители е най-голямото събитие на открито в Чехия. По време на турнето си D2 представиха някои нови песни, които в момента записват за предстоящ албум.

Поп изпълнителят Дани, познат от музикалното реалити шоу „Стар Академи”, представи своя втори сингъл „Кой съм Аз”. Музиката и аранжиментът са написани от Петър Рангелов и Стефан Стефанов, текст – Даниел Русев. Видеото ще бъде заснето към ремикса на песента, които може да очакваме в ТВ и Радио ефира през месец септември. Песента има и английска версия – „Living for Tomorrow”. Месец по-късно, през октомври, на музикалния пазар ще излязат вече записаните 5 песни на Дани, които са на български и английски език с ремикси към тях.

Музикантите от група P. I. F. излязоха на сцената също с нова песен, озаглавена „Усмивка” – пилотен сингъл към предстоящия им пети албум. Автор на музиката и текста е фронтменът на формацията – Димо Стоянов, аранжиментът е на групата. Предхождащото събитие, преди издаването на албума е DVD на P. I. F. Групата приключва монтажа на акустичния си концерт с режисьор Жоро Торнев и ще е на музикалния пазар месец през септември. DVD-то включва 17 изпълнения на групата. 

По публикацията работи: Сибила Лилова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15