Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът за творчество и хармонично общуване с природата "Беглика"

Фестивалът за творчество и хармонично общуване с природата "Беглика" започва от днес до 21 август. "Беглика фест" се състои на яз. "Голям Беглик", на 30 км от Батак в посока Доспат. Той съчетава творчество, спорт и природа, за да създаде модел за ежегодно събитие, обединяващо хората и природата в хармонична цялост. Програмата включва участия на музиканти от Полша, Германия, Финландия и Чехия, "Теодосий Спасов квартет", "Насекомикс", "Джанго Зе", румънците от Popa Sapka, "Бурак Малджок" от Истанбул и др. Ще се състои и форум "Земеделие и хранене", който ще представи на гостите начини за произвеждане на храна в домашни условия. Мисия на фестивала е да провокира съзнателното общуване с природата, отприщването на творческата енергия и себеизразяването, да спомага за натрупването и развиването на положителен заряд в обществото.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мариус Куркински открива фестивала "София Моно"

Литературата оживява на откритата театрална сцена в парка на Военна академия "Георги С. Раковски" между 17 и 25 юли в рамките на фестивала "София Моно". Тази година програмата се състои предимно от драматизации по литературни творби на бележити автори за..

публикувано на 17.07.24 в 07:10

"Топло фест" 2024 – политаме "Високо във въздуха" с хвърчила, музика и много забавления!

Пространството за изкуство, култура и диалог "Топлоцентрала" в София се готви за грандиозно закриване на своя пети сезон с пето юбилейно издание на емблематичния фестивал "Топло фест".  Под мотото "Високо във въздуха" пъстри хвърчила ще..

публикувано на 13.07.24 в 08:05
Димка Владимирова

Напусна ни народната певица Димка Владимирова

Тя е родена е на 28 юли 1935 г. в странджанското с. Бистрец. На 17 години се явява на конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци в София, където е одобрена за хоровия състав на Филип Кутев.  Владимирова е сред основателките на Ансамбъла за..

публикувано на 12.07.24 в 12:17