Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания няма да допусне данък върху финансовите трансакции

Франция е свободна да въведе самостоятелно данък върху финансовите трансакции, но Великобритания ще блокира такъв налог на европейско равнище, заяви днес британският премиер Дейвид Камерън. "Ако самите французи искат да имат данък върху трансакциите в собствената си страна, то тогава те са свободни да го направят", посочи Камерън в интервю за Би Би Си. "Не мисля, че идеята за нов европейски данък, когато този данък няма да се прилага на други места, е разумна и затова ще я блокирам", каза британският премиер. "Ако цялата останала част от света не приеме по едно и също време всички ние да имаме някакъв вид данък, то тогава ние няма да го въведем", допълни Камерън. В петък френският президент Никола Саркози се ангажира да въведе новия данък върху финансовите трансакции, известен още като данък "Тобин", дори и без партньорите си от ЕС и на фона на твърдата съпротива на Великобритания. В поредица от интервюта, очертаващи програмата на правителството за новата година, британският премиер днес обеща да наложи ограничения върху прекомерните възнаграждения на ръководителите на компании.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родители от Скопие на деца със синдрома на Даун, ще проучват добри практики в София

Родители и деца от Дневен център за лица със синдром на Даун ''Доза среќа'', гр. Скопие, ще пристигнат в София на 10 и 11 октомври, по покана и с финансиране от Фондация ''Българска Памет''. Целта на посещението на представителите на..

публикувано на 07.10.24 в 13:21

КНСБ: Ниските данъци не решават бюджетните проблеми на държавата

България отива на шести предсрочни парламентарни избори за по-малко от 4 години, а това възпрепятства конструктивния дебат и ратификацията на една важна конвенция, изготвена от Международната организация по труда (МОТ) и приета от 44 държави по цял..

публикувано на 07.10.24 в 11:25

Посолството на Албания отвори вратите си за студенти на Софийския университет

В сградата на посолството на Република Албания в София се състоя приятелска среща между посланика г-жа Инид Мило със студентите и преподавателите по албански език от Катедрата по балканистика на СУ "Свети Климент Охридски", както и членове на албанската..

публикувано на 07.10.24 в 10:55