Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„България днес” и „Културна панорама”

В това издание на предаването „България днес”, с водеща Татяна Илиева, ще обърнем внимание на заявеното от Министерството на външните работи намерение да подготви закон за задълженията на държавата при извънредни ситуации с българи в чужбина, дошло след последния случай с голяма група наши роми, отишли на гурбет в Швеция и останали без средства, за да се приберат у дома, след некоректно и нехуманно отношение от страна на шведски работодател. По-нататък ще се спрем на започващия празник за световния спорт – Олимпийските игри. Ще информираме за българското участие и медали в олимпийските надпревари в миналото, както и за надеждите ни за отличия сега в Лондон. След това, в рубриката ни „Калeйдоскоп”, в кратък, телеграфен стил ще хвърлим поглед на по-интересните състояли се и предстоящи събития в страната, а в редовната ни лятна музикална рубрика „Изпълнител на деня” ще представим с няколко думи и изпълнения един от красивите български оперни гласове – сопраното Радостина Николаева.

В „Културна панорама” ще ви разкажем за удоволствието „четене” през погледа на художниците. Повод за темата стана шестата поредна изложба на книгоразделители в столичната книжарница „Хеликон-Витоша”, а автор на материала е Венета Павлова. След това ще се спрем на студентските оперни постановки в работата на диригента, композитор и преподавател в Нов български университет Драгомир Йосифов.

Очакваме вашите коментари за програмата на български език на Радио България на e-mail den@bnr.bg. Посетете и Фейсбук страницата ни, където също можете да споделите вашите мнения и коментари, както и предложения за програмата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27