Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спортна панорама”: Големият български гимнастик Йордан Йовчев ще направи своя бенефис на 23 февруари

Снимка: архив

Йордан Йовчев ще направи своя бенефис на 23 февруари в „Арена Армеец”. Шоуто ще се проведе един ден преди 40-ия рожден ден на най-добрия ни гимнастик. За спектакъла в България ще пристигнат със сигурност румънците Сандра Избаша, Мариян Драгулеску, както и Александър Шатилов (Израел). В шоуто ще участват представители на всички гимнастически федерации от България, сред които националния ансамбъл по художествена гимнастика и Силвия Митева. Трупата на Нешка Робева също е потвърдила участие.

И двамата български представители на Откритото първенство на Австралия по тенис отпаднаха още в първия кръг. При мъжете Григор Димитров загуби от французина Жулиен Бенето с 0:3 (4:6, 2:6, 4:6), а при жените Цветана Пиронкова отстъпи пред швейцарката Ромина Опранди с 1:2 (6:4, 5:7, 2:6). През изминалата седмица Пиронкова достигна четвъртфинал на турнира в Хобарт (Австралия) с награден фонд 235 000 долара, където загуби от германката Мона Бартел с 0:2 (3:6, 3:6). Най-добрата българска тенисистка не успя да се противопостави на миналогодишната шампионка на турнира в Хобарт и поставена под номер 9 в схемата Мона Бартел. Пиронкова напусна турнира със 70 точки за ранглистата на WТА и 5500 долара от наградния фонд.

Българинът Владимир Зографски се нареди на 19-о място в старта в Закопане (Полша), кръг от Световната купа по ски скок. Победител в съревнованието стана норвежецът Андерс Якобсен. След него се нареди сънародникът му Андрес Бардал, а трети е полякът Камил Стох. Владимир Зографски спечели 12 точки и вече има общо 110, което му отрежда 24-то място в генералното подреждане за трофея. Лидер в класирането с 840 продължава да е Грегор Шлиренцауер (Австрия).

Мария Киркова спечели първо и второ място в слаломите за купата на ФИС, които се състояха в австрийския зимен център Турнау. Киркова спечели първия слалом, а на втория ден остана втора само на седем стотни от секундата от победителката Клаудия Хьорбингер (Австрия). В слалома при мъжете Стоян Върбанов завърши 25-и, а Владимир Попов е 29-и. Победител е Бенямин Пьолцгутер (Австрия).

Българката Екатерина Атанасова стана първа на Световното първенство по футбол на маса (джаги), което се проведе 3 до 6 януари в Нант, Франция. Атанасова е и номер 1 в световната ранглиста. За пръв път 25-годишната Катя участва на Световно първенство през 2006 г. в Италия. Оттогава българката на 4 пъти печели бронз на Световно първенство, докато накрая става и световен шампион. Атанасова има и златен медал от Световните серии на „Роберто спорт” в Полша.

Севда Асенова и Стойка Петрова от боксов клуб „Русе” спечелиха златни медали на международния турнир в сръбския град Зренянин. В последния си мач на този турнир Севда победи в категория 48 кг полякинята Анжелика Гройска с 4:2 точки. Стойка Петрова надделя в категория 51 кг над рускинята Галина Чунгалакова със 7:3 точки.

Ръководството на баскетболния тим „Лукойл Академик” и Марин Докузовски се разделиха, съобщиха в официално съобщение от клуба. Това стана само ден след като „Академик” загуби дербито срещу „Левски” със 78:85 в столичната зала „Универсиада”. Най-резултатни за победителите бяха сърбинът Марко Маринович и българският национал Чавдар Костов, отбелязали по 20 точки.

По публикацията работи: Вилхелм Балтаджиян


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25