Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите в България навлязоха в 21-я си ден

Двадесет и първият ден на протестите в България започна с традиционното „пиене на кафе“ пред Народното събрание сутринта. В зоната за сигурност около парламента, вече не се допускат журналисти, освен акредитираните да отразяват работата на законодателния орган. Състояха се краткосрочни блокади на две столични кръстовища. Пред сградата на Висшия съдебен съвет се събраха протестиращи срещу цялата съдебна система. Около 50-ина млади хора се събраха в знак на протест пред Президентството. Протестиращите скандират „Оставка”, „Мафия”, „Всеки ден ще е така до победата”, „Довиждане”. Събралите се протестиращи носят националния флаг. Те освиркват Президентството. На въпрос - срещу какво точно протестират, представители на събралите се недоволни младежи заявиха, че протестират против правителството на Пламен Орешарски, искат нови избори и са съпричастни на провеждащите се през последните дни протести в страната. Те не успяха да отговорят - защо скандират именно пред Президентството. По думите им - те са се организирали в социалните мрежи спонтанно. Протестиращите заявиха, че не са участвали в инициативата „На кафе пред парламента”, по време на която и тази сутрин в знак на протест се събраха стотици граждани.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27