Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още няма опити за нелегално преминаване на българските граници през 2014 г.

МВР съобщава, че от началото на 2014 г. още няма задържани лица за опити за незаконно преминаване на държавната граница на България. От 1 януари до 30 декември 2013 г. са регистрирани 11 606 опита за нелегално влизане. 57,2% от тях са на сирийци и 16,6% на афганистанци. Има опити за нелегално влизане, но значително по-малобройни, и на граждани на Алжир, Палестина, Мали и други страни. Най-голям е броят на опиталите се да влязат нелегално през сухопътната граница с Турция.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очакваната имиграция на българи и румънци в Германия е обект на популизъм

Агенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите. Към това..

публикувано на 09.01.14 в 13:49

Кабинетът на Пламен Орешарски се оказа първият без агенти на държавна сигурност

Комисията по разкриване на тайните досиета на бившата държавна сигурност в България обяви, че проверката на действашното правителство на Пламен Орешарски, обхванала премиера, вицепремиерите, министрите и заместник министрите, е приключила без установяване на..

публикувано на 09.01.14 в 12:25

Драгомир Стойнев: Фирмите получиха 542 милиона лева ДДС

През декември миналата година бизнесът е внесъл рекорден размер данъци, приходите са над очакваното, а това показва, че България тръгна по пътя на икономическия растеж. Това заяви на пресконференция министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев...

публикувано на 09.01.14 в 10:56