Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Найденов разговаря с посланик Марси Рийс

Министърът на отбраната Ангел Найденов прие посланика на САЩ у нас Марси Рийс. На разговорите са били потвърдени взаимните ангажименти по линия на стратегическото партньорство между България и САЩ в областта на отбраната и в рамките на НАТО. Обсъдени са били въпроси, свързани със състоянието и перспективите на двустранното военно сътрудничество. Министър Найденов се е срещнал и с командващия специалните операции на НАТО вицеадмирал Шон Пайбъс, който е бил на официално посещение по покана на началника на отбраната ген. Симеон Симеонов. На срещата са били обсъдени въпроси, свързани със състоянието и задачите на Силите за специални операции (ССО) на Българската армия. Найденов е отбелязал, че на предстоящия преглед на въоръжените сили през 2014 г. ще се оцени състоянието на ССО. Ген. Симеон Симеонов е посочил, че благодарение на новия подход на политическото ръководството на МО бригадата "Специални сили" няма да бъде трансформирана в полк. Препоръките, дадени от инспектиращия екип на НАТО през септември, ще бъдат отчетени в предстоящия преглед на въоръжените сили. Вицеадмирал Пайбъс е оценил положително работата на българските ССО и е уверил, че и занапред Щабът на Силите за специални операции на НАТО ще оказва необходимата подкрепа за развитието и подготовка им.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Положителни са под 1% от пробите за Covid-19

Новите случаи на Covid-19  в България за последното денонощие са 86, при направени 14 945 теста. Два от случаите са при медицински служители. Това е под 1% от взетите проби. В болнични заведения се лекуват 1565-ма души с Covid-19 , 196 от тях са на..

публикувано на 26.06.21 в 10:04

Рекорден брой ваксинирани за денонощието, над 25 000

1382 са новите случаи на коронавирус за денонощието, сочи Единният информационен портал. Положителните проби са 9,8% от направените 14 082 теста. В столицата новоустановените заразени са най-много - 331, следвани от случаите в Пловдив – 127 и във Варна –..

публикувано на 29.04.21 в 08:33

Прогноза за времето на 11 януари

Над страната ще бъде предимно слънчево. Тихо ще се задържи по долината Струма и в източните райони на Горнотракийската низина, където на места ще има мъгла, която до обяд на всякъде ще се разсее. Над останалата, по-голяма част от страната, ще духа слаб вятър..

публикувано на 10.01.14 в 16:39