Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диригентът и композитор Юли Дамянов: „Националният музикален театър е голямата ми любов”

Юли Дамянов на церемонията по връчването на наградите "Кристална лира" 2013 в Музикалния театър с премиерата на "Службогонци" от Парашкев Хаджиев, диригент Юли Дамянов.
Снимка: архив
Юли Дамянов е главен диригент на Национален музикален театър „Стефан Македонски. За Маестрото 2013 г. бе успешна в професионален план – за трети път той стана носител на престижното отличие „Кристална лира”, този път в категорията най-добър диригент. Юли Дамянов е познат на публиката и като композитор. През миналата година той представи най-новата си творба – детската опера „Козелът Сърдитко”, която бе посрещната от малки и големи с голям интерес. 

По публикацията работи: Моника Александрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15

Ерсин Мустафов от JEREMY? със самостоятелен проект – "Не може вечно да вали"

Сякаш в тон с дъждовната пролет навън, Ерсин Мустафов ни отправя ведрото послание "Не може вечно да вали" с едноименната си песен. Тъй като досега го познаваме като фронтмен на JEREMY?, с интерес посрещаме първия му самостоятелен проект –..

публикувано на 03.06.24 в 10:15