Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законодателната дейност на парламента през новия сезон ще подкрепя правителствената програма

През новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение. Това съобщи на среща с журналисти във Видин председателят на Народното събрание Михаил Миков. В Народното събрание ще бъдат предприети и редица действия, свързани с оптимизация на работата на парламента - като електронизация, отчетност и прозрачност. Според Миков, промените в Наказателния кодекс (НК) трябва да бъдат подложени на много широко обсъждане и не на парче, отделни текстове, извадени от контекста на целия състав. Трябва да бъдат обсъдени принципите в НК с гражданите, неправителствения сектор, с експертите и специалистите.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български офицери ще участват в операции срещу пиратството в Сомалия

Офицери от военноморските поделения в Бургас и във Варна ще бъдат включени и тази година в състава на командването на две операции за борба с пиратството в района на Сомалия. Това съобщи командирът на Военноморската база в Бургас комодор Митко Петев. Той..

публикувано на 08.01.14 в 16:18

Летище София е обслужило над 3,5 милиона пътници през 2013 година

От Летище София отбелязват приключването на 2013 година с рекорден брой от 3 504 326 обслужени пътници, с 1,1 на сто повече от предходната година. Терминал 1 е посрещнал и изпратил над 1 милион пътници. Това се случва за първи път от 2007 г. насам, когато..

публикувано на 08.01.14 в 15:14

Строителството на преградното съоръжение по българо-турската граница не е започнало

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, заяви днес, че строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница не е започнало. Целта на съоръжението е да ограничи преминаването от Турция на българска територия на незаконни..

публикувано на 08.01.14 в 14:21