Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спортна панорама”: Цветана Пиронкова с първа титла от турнир на женската тенис асоциация

Снимка: БТА

Цветана Пиронкова спечели първа титла от турнир на женската тенис асоциация в кариерата си. През изминалата седмица българката постигна осем поредни победи по своя път към титлата. На финала Пиронкова победи Ангелика Кербер от Германия с 6:4, 6:4. Кербер е девета в световната ранглиста, а преди това Пиронкова надделя над шестата в света Петра Квитова, както и над номер седем – Сара Ерани. След успеха си Пиронкова се изкачи с 50 места в световната ранглиста и вече заема 57-мо място. В първия кръг на започналото днес Открито първенство на Австралия Пиронковоа победи Силвия Солер Еспиноса с 2:0 сета.

Най-добрият български тенисист при мъжете Григор Димитров ще стартира Откритото първенство на Австралия срещу 23-годишния американец Брадли Клан. Клан е 93-и в света. Преди старта на престижния турнир Григор Димитров изравни рекордното си класиране в световната ранглиста. След добро представяне на демонстративния турнир, който се провежда всяка година преди Откритото първенство на Австралия в Куйонг, Димитров се изкачи с едно място и отново е 22-ри в света.

Александра Жекова продължава с успешното си представяне в Световната купа по сноуборд. През изминалата седмица в Андора Жекова преодоля квалификациите в бордъркроса още след първото си спускане, а след това завърши на второ място след звездата на Канада Доминик Малте. Третото място на почетната стълбичка остана за Линдзи Джакобелис от САЩ. Жекова е на пето място в генералното класиране за Световната купа с актив от 1300 точки. Малте е лидер с 2600 точки, следвана от Джакобелис. Състезанието в Андора бе последна проверка за 26-годишната българка преди старта на олимпийските игри в Сочи в началото на февруари.

Националният отбор на България за младежи до 20 години стартира участието си на световното първенство по хокей на лед в турския град Измир. Българските хокеисти загубиха първия си мач от турнира срещу домакините от Турция с 2:3 (1:0, 0:2, 1:1). България играе в една група още с отборите на Белгия, Нова Зеландия, Мексико и Република Южна Африка. В понеделник възпитаниците на Мартин Миланов ще се изправят в мач срещу Мексико.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05

Институцията на омбудсмана се обяви срещу стигматизирането в обществото

" Всяко действие, с което се създават условия за стигматизиране на група хора, преследване, разделение и омраза в обществото, противоречи на всички водещи международни стандарти за защита правата на човека, които Република България се е ангажирала..

публикувано на 24.08.24 в 09:55

Неделно изкачване до хижа "Алеко" ни връща в спомените за първото организирано изкачване на върха

Изложба, планински четения от книги за България, поезия и музиката са само част от програмата на Столичната библиотека по повод 129 години от първото организирано изкачване на най-високата точка в планината Витоша. Поканата е към всички..

публикувано на 24.08.24 в 08:10