Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спортна панорама”: Цветана Пиронкова с първа титла от турнир на женската тенис асоциация

Снимка: БТА

Цветана Пиронкова спечели първа титла от турнир на женската тенис асоциация в кариерата си. През изминалата седмица българката постигна осем поредни победи по своя път към титлата. На финала Пиронкова победи Ангелика Кербер от Германия с 6:4, 6:4. Кербер е девета в световната ранглиста, а преди това Пиронкова надделя над шестата в света Петра Квитова, както и над номер седем – Сара Ерани. След успеха си Пиронкова се изкачи с 50 места в световната ранглиста и вече заема 57-мо място. В първия кръг на започналото днес Открито първенство на Австралия Пиронковоа победи Силвия Солер Еспиноса с 2:0 сета.

Най-добрият български тенисист при мъжете Григор Димитров ще стартира Откритото първенство на Австралия срещу 23-годишния американец Брадли Клан. Клан е 93-и в света. Преди старта на престижния турнир Григор Димитров изравни рекордното си класиране в световната ранглиста. След добро представяне на демонстративния турнир, който се провежда всяка година преди Откритото първенство на Австралия в Куйонг, Димитров се изкачи с едно място и отново е 22-ри в света.

Александра Жекова продължава с успешното си представяне в Световната купа по сноуборд. През изминалата седмица в Андора Жекова преодоля квалификациите в бордъркроса още след първото си спускане, а след това завърши на второ място след звездата на Канада Доминик Малте. Третото място на почетната стълбичка остана за Линдзи Джакобелис от САЩ. Жекова е на пето място в генералното класиране за Световната купа с актив от 1300 точки. Малте е лидер с 2600 точки, следвана от Джакобелис. Състезанието в Андора бе последна проверка за 26-годишната българка преди старта на олимпийските игри в Сочи в началото на февруари.

Националният отбор на България за младежи до 20 години стартира участието си на световното първенство по хокей на лед в турския град Измир. Българските хокеисти загубиха първия си мач от турнира срещу домакините от Турция с 2:3 (1:0, 0:2, 1:1). България играе в една група още с отборите на Белгия, Нова Зеландия, Мексико и Република Южна Африка. В понеделник възпитаниците на Мартин Миланов ще се изправят в мач срещу Мексико.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30