Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спортна панорама”: Цветана Пиронкова с първа титла от турнир на женската тенис асоциация

Снимка: БТА

Цветана Пиронкова спечели първа титла от турнир на женската тенис асоциация в кариерата си. През изминалата седмица българката постигна осем поредни победи по своя път към титлата. На финала Пиронкова победи Ангелика Кербер от Германия с 6:4, 6:4. Кербер е девета в световната ранглиста, а преди това Пиронкова надделя над шестата в света Петра Квитова, както и над номер седем – Сара Ерани. След успеха си Пиронкова се изкачи с 50 места в световната ранглиста и вече заема 57-мо място. В първия кръг на започналото днес Открито първенство на Австралия Пиронковоа победи Силвия Солер Еспиноса с 2:0 сета.

Най-добрият български тенисист при мъжете Григор Димитров ще стартира Откритото първенство на Австралия срещу 23-годишния американец Брадли Клан. Клан е 93-и в света. Преди старта на престижния турнир Григор Димитров изравни рекордното си класиране в световната ранглиста. След добро представяне на демонстративния турнир, който се провежда всяка година преди Откритото първенство на Австралия в Куйонг, Димитров се изкачи с едно място и отново е 22-ри в света.

Александра Жекова продължава с успешното си представяне в Световната купа по сноуборд. През изминалата седмица в Андора Жекова преодоля квалификациите в бордъркроса още след първото си спускане, а след това завърши на второ място след звездата на Канада Доминик Малте. Третото място на почетната стълбичка остана за Линдзи Джакобелис от САЩ. Жекова е на пето място в генералното класиране за Световната купа с актив от 1300 точки. Малте е лидер с 2600 точки, следвана от Джакобелис. Състезанието в Андора бе последна проверка за 26-годишната българка преди старта на олимпийските игри в Сочи в началото на февруари.

Националният отбор на България за младежи до 20 години стартира участието си на световното първенство по хокей на лед в турския град Измир. Българските хокеисти загубиха първия си мач от турнира срещу домакините от Турция с 2:3 (1:0, 0:2, 1:1). България играе в една група още с отборите на Белгия, Нова Зеландия, Мексико и Република Южна Африка. В понеделник възпитаниците на Мартин Миланов ще се изправят в мач срещу Мексико.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05