Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюрото по труда в Добрич обяви 110 свободни работни места

Снимка: БГНЕС

Бюрото по труда в Добрич обяви 110 свободни работни места. Тази година, още през януари, туристическият бранш също направи своите заявки. От обявените 110 работни места 13 са за хора с висше образование, в това число десет лекари, една медицинска сестра, един рехабилитатор и един счетоводител. Останалите се разпределят по равно за среднисти и работнически професии, уточни началникът на Бюрото по труда Васил Сивков:

За лица със средно образование, трета квалификационна степен, има свободни две места, като едното е за началник на кроялен участък в шевното производство и за технически сътрудник. За лицата с работнически професии свободните позиции са 53, като основно това са производство на обувки и облекла - 41 работни места, търсят се още заварчик, дърводелец, автокранист, продавач-консултант. 

Според Васил Сивков тази година необичайно рано своите заявки направиха и някои туристически фирми:

Прави впечатление, че още през януари някои туристически фирми стартираха обявяването на работни места. В този смисъл във филиала на град Балчик вече са въведени 42 свободни позиции за администратор, управител на ресторант, служител на резервации, главен готвач.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!