Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата дава на София само 6 милиона лева за нови детски градини

Снимка: Ивайло Михайлов

Само шест милиона лева за изграждане на 6 нови детски градини ще получи от държавата Столичната община. София кандидатства с два проекта на обща стойност 30 милиона лева, за изграждане на 12 детски градини и ремонт на училищни дворове. Председателят на комисията по образование в Столичния общински съвет Малина Едрева коментира:

Само за миналата година кабинетът "Борисов" отпусна 14 милиона лева за строителството на нови детски градини, а тази година Столична таобщина кандидатства с два пакета по 15 милиона лева за изграждане на детски градини, физкултурни салони и училищни дворове от Фонда за развитие на регионите на правителството. Само преди няколко минути дойде новината, че от тези 30 милиона, с които Столичната община е кандидатствала, на практика се отпускат шест милиона. Тоест важно е тогава, когато една политическа сила може да влияе върху решения и може да докаже приоритетите на града, и да може да го направи това на практика.

Общинските съветници от БСП в София няма да подкрепят новия бюджет на града. Обсъждането му е първа точка от дневния ред на утрешната сесия на Столичиня общинсики съвет. Общинският съветник Илка Христова посочи, че бюджетът потвърждава липсата на стратегия за развитието на София. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!