Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Враца ще бъде направена първа копка на проект за благоустрояване на града

Снимка: Радио Видин

Във Враца ще бъде направена първа копка на проект за благоустрояване на града. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева ще открие и Център за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителски грижи.

Проектът "Враца - привлекателно място за живеене" се финансира по Оперативната програма "Регионално развитие" с 5 милиона лева. Той предвижда създаването на парк в най-големия жилищен квартал в града "Дъбника", какъвто досега няма. Предвидена е и реконструкция на пешеходните зони в района на хижата "В Балкана" край града, което е предпочитано от врачани място за отдих, и изграждането на спортни и детски площадки в квартал "Метковец".

След първата копка по проекта регионалният министър Десислава Терзиева ще открие Център за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителски грижи. Той също е построен с финансиране от Оперативната програма и е на стойност два милиона и половина лева. По него ще бъдат изградени три едноетажни къщи за 42 деца в неравностойно положение и едно защитено жилище за осем младежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!