Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз певецът Васил Петров подготвя нов проект „Over and Over”

БНР Новини
Васил Петров на сцената на „София лайв клуб” заедно с Ангел Заберски джаз трио
Снимка: БГНЕС

На сцената на „София лайв клуб” Васил Петров представи новия си проект „Over and Over”. Това се случи в компанията на Ангел Заберски – пиано, Борислав Таслев – контрабас и Стоян Янкулов-Стунджи – ударни. Композициите, избрани от певеца, са джаз и поп стандарти от 30-те до 90-те години на м. в. За новите аранжименти се е погрижил Ангел Заберски. Двамата с Васил Петров са творчески тандем от много години. Имат десетки осъществени съвместни записи и концерти, участия по различни фестивали. Затова за джаз меломаните не е изненада и сегашният им съвместен проект. Песните от него все още не са издадени. В момента Васил Петров прави записи в БНР за предстоящия си албум, който се очаква да излезе по повод рождения му ден. На 30 април той навършва 50 години.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15

Ерсин Мустафов от JEREMY? със самостоятелен проект – "Не може вечно да вали"

Сякаш в тон с дъждовната пролет навън, Ерсин Мустафов ни отправя ведрото послание "Не може вечно да вали" с едноименната си песен. Тъй като досега го познаваме като фронтмен на JEREMY?, с интерес посрещаме първия му самостоятелен проект –..

публикувано на 03.06.24 в 10:15

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11