Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Любов като небе"

Снимка: FB / MiroOfficialFanpage

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на 80-те и 90-те години на ХХ век.

За създаването на "Любов като небе" Миро се е обърнал към същия екип, с който е работил и по други свои песни – музиката е на Крум Георгиев, текста Миро е написал заедно с Крум, аранжиментът е на Крум и Иван Иванов. За солото на саксофон Миро казва:

"Дълго мечтаех за песен със саксофон. Благодаря на Иван Йорданов, че я сбъднахме заедно."

"Любов като небе" се появява малко преди старта на Турне 2024 на Миро, което ще срещне изпълнителя с неговите почитатели на летните сцени в по-големите градове на страната. Концертите започват от Пловдив на 17 юни. Следват Плевен (21 юни), Велико Търново (11 юли), Бургас (18 август), Стара Загора (29 август), Варна (4 септември), и Русе (12 септември). Финалният за турнето концерт е насрочен за 18 октомври в Зала 1 на НДК.

Докато очакваме тези събития, да се заредим с положителни емоции с най-новата песен на Миро – "Любов като небе".

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15