Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенска неправителствена организация спира работата си по проекти с местните служби на Агенцията по заетостта

Безработица
Снимка: www.karieri.bg

Плевенска неправителствена организация спира работата си по проекти с местните служби на Агенцията по заетостта. Поводът - вместо  консултативна помощ от специалистите, организацията била санкционирана по спечелен проект за квалификация и преквалификация на безработни.

Обучението на 24-ма трайно безработни от села в общините Плевен и Долна Митрополия е реализирано по проект, който се финансира по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" и се администрира от Агенцията по заетостта. Според Даниела Димитрова от Сдружението „Плевенски общенствен фонд "Читалища", работата с агенцията се оказала трудна заради липсата на кореспонденция, компетентна помощ и подкрепа.

Всички допуснати грешки не се обсъждат впоследствие, а се наказват, тоест похарчени пари от нашата организация не ни се одобряват и то по причина, че не сме получили коректна и навременна консултация. Даваме си сметка колко е важно да се правят проекти от нашия сектор, но цената е много висока.

Сред обучените са социални асистенти на възрастните. Има и хора с основно образование, както и роми. Те вече притежават сертификати за професионална квалификация, които им дават възможността да практикуват във всички страни от Европейския съюз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!