Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молитва за загиналите при кръвопролитните сблъсъци в Украйна беше отправена по време на панихидата в Сливен

панихида света неделя
Снимка: БГНЕС

Молитва за загиналите при кръвопролитните сблъсъци в Украйна беше отправена  по време на панихидата в параклиса „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Сливен и на Новоселските гробища. С дълбока скръб искаме да изразим своята съпричастност към братския ни украински народ, каза преди началото на панихидата протойерей Йоан Петров:

Това решение се взе в самата енория. Ние ще се помолим за жертвите в Украйна и ще отправим други молитви, за да може, чрез Божията помощ, в тази страна отново да се върне Божествения мир и хората да живеят задружно.

От името на местната власт общинският съветник Иван Иванов изрази подкрепа за побратимените на Сливен градове в Украйна.

Ежедневна връзка имаме с бесарабските българи. Молим се за Украйна, за нашите българи там и за целия украински народ и се молим за душите на тези, които са загинали.

Всеобща панахида на новоселските гробища се случва за пръв път по идея на православното младежко сдружение "Ихтис", каза отец Йоан.

Спазваме нашата утвърдена вече от две години традиция, винаги когато вършим нещо добро да се събираме и чрез молитвата да дадем духовна храна на всички наши покойници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!