Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Фонд "Земеделие" е бомбата, която ще свали правителство

Снимка: БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството на Пламен Орешарски, че продължава да харчи пари за "Южен поток", след като проектът вече е замразен: След като министърът на икономиката и енергетиката се яви един обикновен пощальон, след като не може да си защити проекта, след като не може да докаже, че е прозрачен, с какво право дават пари - 193 милиона в компания, която в момента целият този проект е замразен от Брюксел.

Борисов коментира и изпращането на одит от Брюксел на Държавен фонд "Земеделие": Държавен фонд "Земеделие" е бомбата, която може би ще свали правителството, защото там злоупотребите са огромни. Видяхте, че господин Местан се опита да си припише чужди заслуги с тези пари. Всички му отговориха в глас, че това  изобщо не е негова заслуга и доколкото знам, зърнопроизводителите и всички останали днес протестират.

Лидерът на ГЕРБ определи като абсурдно предложението на кабинета за възраждането на стари заводи с нови технологии. Как ще направят стари заводи с нови технологии? Има такава поговорка, за да не влизам в друга риторика. Това не може да стане, коментира Борисов.

На въпрос дали ще приеме поканата на Сергей Станишев за дебати в медиите по европейската визия на България, Бойко Борисов каза, че Станишев първо трябва да каже какъв иска да бъде - премиер, водач на листа или евродепутат.

Завиждат ли? За всичко. Искат да ми влезат в обувките, да са като мене...





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!