Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои среща на министъра на икономиката и синдикатите за "Ремотекс"

Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще приеме утре представители на синдикатите, които искат яснота за бъдещето на работниците от радневското дружество за ремонт на тежка минна техника "Ремотекс", които са без заплати вече 14 месеца. Това съобщи пред журналисти в Стара Загора депутатът от БСП Георги Гьоков.

Според Гьоков натрупаните дългове на "Ремотекс" са между 40 и 70 милиона лева. Той обвини синдикатите и кредиторите, че чакат държавата да обяви фалита на дружеството и така работниците не могат да предявят претенциите си към собственика и да получат от Фонда за гарантирани вземания поне шест работни заплати.

Депутатът заяви, че държавата се интересува от фалиралата фирма единствено заради останалите без доходи и работа между 300 и 400 работници и заради факта, че "Ремотекс" извършва ремонтни дейности на държавната "Мини Марица-изток".

На въпрос защо БСП държи повече на властта, отколкото на изпълнението на основни моменти от предизборната си програма като въвеждането на семейното подоходно облагане, Георги Гьоков заяви, че и това ще се случи, но най-вероятно към края на мандата на този кабинет - през 2017-а година.

Депутатът не можа да обясни обаче защо запазването на плоския данък не увеличава инвестициите в България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!