Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър: Няма причина да променяме нашата позиция за Украйна

Снимка: BGNES

Няма причина да преосмисляме нашата позиция спрямо случващото се в Украйна и последните събития там, заяви в Пловдив министърът на външните работи Кристиян  Вигенин :
Няма причини ние да променяме нашата позиция, тя е достатъчно ясна. Работим за стабилизацията на страната, казали сме, че тя не е възможна без участието на Русия и разчитаме на диалог и преки разговори между Русия, Украйна, съответно Съединените щати и ЕС.

В Пловдивския университет Кристиян Вигенин участва  в дискусия  на тема „България в Европейския съюз: мобилност и възможности за младите хора”.

По думите му скандалът с незаконното използване на личните данни няма да хвърли сянка върху евроизборите на 25 май:

Предполагам, и в други случаи в предишни избори е имало злоупотреба с лични данни, но ето, че се направи важна стъпка. ЦИК даде възможност всеки да провери дали с неговото име не е злоупотребено. Колкото повече прозрачност има в процеса, толкова по-добре. Сигурен съм, че след сегашната ситуация никоя партия в бъдеще няма да си позволи да злоупотребява с лични данни. Ето една положителна важна стъпка напред,  подчерта министърът на външните работи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!