Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общо 270 работници от „Ремотекс“ са подали заявления до работодателя за дължимите им заплати

Снимка: БГНЕС

Общо  270 работници от радневското дружество „Ремотекс“ са подали заявления до работодателя за дължимите им заплати. Документите са необходими за завеждането на съдебни искове. Работниците от предприятието са в т.нар. „платен престой“ до 30 април, въпреки че не са получавали заплати от февруари миналата година.

Тази сутрин, по покана на КНСБ в Раднево трима депутати от опизицията се срещнаха с работници от "Ремотекс", които настояват за промени в закона за фалитите, така че при обявяване на несъстоятелност те да минат напред в списъка на кредиторите.

Няма никаква яснота какво ще стане след 30 април, когато изтичът срока за платен престой. Досега поне работниците са били осигурявани, коментира Бойка Боева, лидер на КНСБ в Раднево.

Всички работници, спечелили досега съдебните дела срещу собствениците на "Ремотекс" имат изпълнителни листове, но не са получили никаква суми. Част от напусналите дружеството са подали молби за работа в мини "Марица - изток", където са разкрити нови 190 работни места към звената за ремонтни дейности в трите рудника.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!