Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч въвеждат "синя зона" за паркиране

Снимка: БГНЕС

В Ловеч от днес се въвежда "синя зона" за паркиране, след като Общинският съвет прие още преди месец предложението на кмета Минчо Казанджиев. Въвеждането ще стане поетапно.

Зоната за платено паркиране се въвежда за работните дни за времето от 8 до 17 часа, като с приетата наредба на кмета на общината се дава възможност да налага платено паркиране в "синята зона" и в почивни и празнични дни. Минчо Казанджиев аргументира въвеждането на синя зона в Ловеч с факта, че почти няма български град, в който да не е въведена платена зона за паркиране. 

"Синята зона" се прави в най-натоварените места. Това е практика в цялата страна и в целия свят.

Таксата за спиране в "синята зона" ще е по 1 лев на час, а за престой от три до девет часа ще е 4 лева. За цял ден ще се плаща по 6 лева.

"Синята зона" предполага, когато спреш да си свършиш по-бързо работата и да освободиш мястото и се дават преференции на хората, които живеят там. 

Служебният абонамент за един месец ще е 120 лева, за шест месеца - 600 лева, а за една година - 1000 лева. Цената на картата за локално паркиране, както и за паркиране на електромобили за една година ще е 5 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!