Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра предприемат мерки за безопасността на движението през почивните дни

Снимка: БГНЕС

Областната дирекция на МВР в Силистра предприема мерки за повишаване на безопасността на движението през шестте почивни и празнични дни.

Служители на пътната полиция ще патрулират на местата с повишена опасност от автопроизшествия. Проверки ще се извършват и по пътищата от трети и четвърти клас. Ще се следи за спазване на ограниченията за скорост, употребата на алкохол, правоспособността на водачите, използването на обезопасителни колани, наличието на застраховка "Гражданска отговорност".

Предвидено е засилено полицейско присъствие в часовете с най-висока интензивност на движението и на най-натоварените участъци от пътната мрежа.

От началото на годината в Силистренска област са регистрирани 90 пътнотранспортни произшествия с 2-ма загинали и 26 ранени граждани.

Повечето инциденти са допуснати заради шофиране с несъобразена скорост и отнемане на предимство. Затова от пътната полиция призовават водачите да шофират с повишено внимание и да проявяват толерантност към останалите участници в движението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!