Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Димитър Горов поиска промени

| обновено на 29.05.14 в 14:32
Снимка: БГНЕС


Още един депутат от БСП поиска промени в ръководството на партията заради лошия изборен резултат. Димитър Горов заяви в Ловеч, че промените трябва да бъдат направени още тази седмица.

За този резултат няма невинни. Нямаме решение на Изпълнителното бюро за искане на оставки на когото и да било. Трябва да се предприемат по-категорични действия и за управлението на държавата и ако се наложи трябва да бъдат предприети мерки и за промени в кабинета. Отговорността, която носи БСП в момента за управлението на България, трябва да получи изражение в налагане на по-категорична политика от БСП и в края на краищата коалиционните партньори би трябвало да се съобразят с това наше намерение, заяви Димитър Горов. 

За предаването "12+3" по "Хоризонт" Горов уточни, че е визирал промени в общинското ръководството в Ловеч, където резултатите не са по-добри от тези в национален мащаб. Според него е важно да има задълбочен анализ на изборната ситуация и в него трябва да се използва целият потенциал на партията. Необходим е диалог в БСП, допълни той

Възможен е. Напълно възможен и реален и той според мен е единственото решение от тази ситуация. Всяко едно друго емоционално изказване - оставки или някакви други действия, в момента са неработещи. Те няма да доведат до излизане от тази ситуация. Необходим е един дълбок анализ с дълбок разговор от всички страни в партията и намирането на прагматично решение.

Горов изтъкна, че няма съмнение в подкрепата на ДПС за партията му: Аз нямам основание да се съмнявам, поне на този етап не виждам основателна причина да се съмнявам в коалиционния партньор или другата парламентарна група, която подкрепя правителството. Досега винаги нещата, които сме правили, сме били в диалог с тях, така че на този етап не виждам основателна причина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!