Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици хора се събраха в Стара Загора заради прегазено дете

| обновено на 03.06.14 в 11:52
Снимка: Венелина Попова

Стотици старозагорци се стекоха с цветя и запалени свещички на мястото, където снощи мъж с мощен автомобил прегази 4-годишния Паоло.
 
Деца с цветя излязоха от близкото училище. Те споделиха, че неведнъж са ставали свидетели на преминаващи с висока скорост автомобили, и че родителите им са казвали да внимават, защото дори в пешеходната зона не е безопасно за тях. 
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров също дойде да остави цветя и заяви пред медиите, че улицата, на която загина детето, ще бъде затворена веднага за движение на автомобили. 
Вчера 44-годишният строителен предприемач Георги Сапунджиев предприел маневра за обратен завой с джипа си, навлязъл в пешеходното платно на булевард "Цар Симеон" и ударил с предната част на автомобила си детето, което починало на място. Тестовете на употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. До края на деня на Сапунджиев ще бъде повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост, което предвижда от 2 до 6 години лишаване от свобода, и ще му бъде наложена мярка за неотклонение за 72 часа.  
Родителите на Паоло не са имали деца няколко години. С помощта на инвитро процедура им се раждат близнаци - момченце и момиченце. Сега тяхна утеха в този скръбен момент остава сестричката му.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!