Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият за убийството на 4-годишния Паоло остава в болница до петък

Снимка: БГНЕС
Георги Сапунджиев - мъжът, който в понеделник уби с автомобила си на пешеходна зона в Стара Загора 4-годишния Паоло, остава в болницата до петък. Той е с диагноза мозъчно сътресение и други наранявания по тялото. Според д-р Стефан Шишков, завеждащ Отделението по неврохирургия, където е настанен Сапунджиев, тези травми са резултат от физическа агресия, а не от самонараняване в ареста, каквито версии се появиха в публичното пространство.

Обвиненият за убийството на 4-годишното момче е без опасност за живота, но трябва да остане за наблюдение в болницата до петък, казва д-р Шишков: Получил е нараняване в областта на дясната лицева страна от удар в главата. В ляво има спукване на мембраната към лявото ухо. Направен му е скенер. Всичките изследвания и консултации потвърждават диагнозата мозъчно сътресение.

Сапунджиев няма увреждане на централната нервна система, но се оплаква от главоболие и световъртеж, а от прекарания шок губи често спомените, свързани с инцидента. В отделението той е с полицейска охрана, едната му ръка е фиксирана с белезници. В петък по обед ще бъде изписан. Тогава изтича 72-часовата мярка за задържане. Сапунджиев трябва да застане пред съда за определяне на нова мярка за неотклонение.

На втори юни вечерта към 19.30 часа Георги Сапунджиев прегази четиригодишното момче докато кара колело в пешеходната част на  булевард "Цар Симеон Велики". В подписка хиляди граждани искат забрана на движението на автомобили в централната градска част и покрай училищата в Стара Загора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!