Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев и Кристалина Георгиева дойдоха за заседанието на областния кризисен щаб във Варна

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев и еврокомисарят Кристалина Георгиева ще участват в заседанието на Кризисния областен щаб, на който може да се вземе решение, след като се изслушат докладите дали да бъде отменено бедственото положение в кв."Аспарухово".

Днес там продължиха дейностите по почистване на района. В тях се включиха много доброволци. 100 души от Перник пристигнаха тази сутрин, а над 100 доброволци от БЧК раздават храна и минерална вода там.

Кристалина Георгиева призова българите към солидарност с бедстващите райони и каза, че ако има мисия най-важна мисия на медиите, тя да подкрепят тази солидарност.

Обърнете камерите и микрофоните към младите хора, които дойдоха там, за да помагат напълно безкористно, без да чакат облаги и взеха лопатите, за да могат да разчистят района.

Малко преди 15 ч. имаше проверка от водолази на подземен паркинг с много автомобили. Не бяха намерени тела, но има доста изоставени автомобили.

Кристалина Георгиева каза, че има специални програми на ЕС, чрез които могат да се наемат хора, които помагат. Освен това могат да се отпуснат средства за подобряване на инфраструктурата, свързана с наводненията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!