Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков определи случая с КТБ като вмешателството на прокуратурата във финансовия живот на страната

Снимка: БГНЕС

Румен Петков определи пред журналисти в Плевен случая с Корпоративната търговска банка  като грубо вмешателството на прокуратурата във финансовия живот на страната и удар върху финансовата стабилност на банковата система като цяло. По думите му прокуратурата прави показни акции, апремълчава за тежки престъпления

Главният прокурор се държи като политически престъпник. Това може да бъде илюстрирано с много примери. Аз ще дам два - шоурумът миналата година в деня за размисъл от Костинброд. Видимо е, че от това няма да излезе нищо. Това е грубо вмешателство на главния прокурор и на Върховна касационна прокуратура в политическия живот на страната. Вторият пример е бездействието на главния прокурор при сигналите, които бяха тиражирани за купуване на гласове.

Петков обвини главния прокурор в бездействие  и по подаден писмен сигнал от кмет на населено място за извършени кражби на държавно имущество, подкрепен със снимков материал. В кражбата е замесен висш държавен служител, обясни Петков и попита дали това означава, че прокуратурата е съучастник на крадците.  Заради все още неразсекретената преписка, по която дава обяснения в СДВР на 18 май , Петков обяви, че ще търси правата си и защита на името си в Европейския съд по правата на човека.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!