Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Раковски е в затруднение заради блокираните сметки в КТБ

Иван Антонов
Снимка: www.gustonews.bg

Община Раковски, чиито сметки в Корпоративна търговска банка бяха блокирани, изпитва в момента големи затруднения и води преговори с партньорите си за отлагане на плащанията, заяви кметът Иван Антонов. Той увери, че няма да има спиране или забавяне на възнагражденията на служителите на общинска издръжка.  

От днес Община Раковски има разкрити сметки в друга банка с разрешение на Министерството на финансите. В нея ще постъпват средства от местните данъци, но те няма да са достатъчни, смята Антонов.

Междувременно от пловдивската Здравноосигурителна каса, чийто сметки също са в Корпоративна търговска банка, увериха, че както служителите на касата, така и договорните й партньори нямат основание за притеснение. Предстоящите здравноосигурителни плащания за отчетената дейност през месец май ще бъдат извършени навреме, увери директорът Антонина Славова. Тя подчерта, че от 1-ви юли ще бъдат открити сметки в други търговски банки, утвърдени от финансовото министерство, както на пловдивската Здравна каса, така и на тези във Варна, Враца, Плевен и Хасково, където проблемите са аналогични.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!