Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест концерта на една сцена в петото издание на „Sofia Rocks”

БНР Новини
Снимка: предоставена от организаторите

На 6 юли столичният стадион „Академик” става сцена на традиционния фестивал „Sofia Rocks”. Подготовката на публиката за него започна през май със серия от тематични вечери в клубове в София, Бургас, Варна, Велико Търново и Пловдив. На тях феновете слушаха, пяха и танцуваха в тон с любимите си групи, които ще видят на тазгодишния фест. Подробности за Sofia Rocks 2014” научаваме от Петър Петров от „Balkan Entertainment”, организатор на събитието.



„Това е петото издание на рок маратона. Той се провежда в един ден, като на сцената излизат  шест групи, коя от коя по-известни в световен мащаб. Подготвили сме програма с хедлайнери „30 Seconds To Mars” и „The Offspring”. Аз не наричам нито един от участниците във фестивала „подгряващ”. Подборът им е спрямо нашето желание, съобразено с факта коя група в момента е на турне и би могла да дойде в България. Тази година фестивалът е по-различен – музиката не е хеви метъл, а по-скоро поп-рок. С нея ще зарадваме повече младежката публика, която очаква да види своите любимци. Вратите на стадион „Академик” се отварят в 14 ч., концертите започват час по-късно. Всяка една от групите е подготвила програма с пълен сет, така че публиката ще може да се наслади на шест концерта на една сцена.”

Главните действащи лица на Sofia Rocks 2014”:

Една от най-нашумелите групи в момента - „30 Seconds To Mars” обещава двучасово шоу с 50 килограма конфети. Пънкарите от „The Offspring” ще изпълнят най-успешните си парчета, сред които и композиции от албума „Smash”, спечелил шест платинени награди (от асоциация на звукозаписната индустрия на Америка - RIAA). Във  фестивала ще участват шведските инди рокаджии „Mando Diao”, които през април т.г. издадоха нов диск - ”Aelita”. Сред групите-гости на „Sofia Rocks 2014” е и американската метъл банда „Skillet”. Зад гърба си тя има осем албума и повече от два милиона продадени диска в САЩ. Парти атмосферата допълват френската пост-рок група „Alcest” и човекът-оркестър Osssy.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05