Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп вести

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Лили Иванова е изпълнителката с най-дълга певческа кариера у нас. Повече от петдесет години тя изнася концерти, издава албуми и не спира да твори. Някои от по-старите й песни са изпълнени с нов живот, благодарение на преаранжирането им. „Искам те” е една от тях, написана специално за певицата през 1983 година от композитора Тодор Филков. Сега е преработена от Ангел Дюлгеров. Към нея има и клип, режисиран от Васил Къркеланов. Видеото проследява процеса на звукозапис на песента. С него Лили Иванова откри първия концерт от националното си турне, който бе в драматичен театър „Иван Радоев” в Стара Загора. На сцената тя излезе с Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (бас), Росен Ватев (ударни) и Ангел Дюлгеров (китари, цигулка). Втората част на турнето ще стартира на 11 септември в летния театър на Бургас и продължава във Варна, Велико Търново, Пловдив и Сандански. По традиция примата на българската забавна музика в края на всяка година прави грандиозен концерт в София. Очаква се за 2014-та това да се случи на шести ноември в зала 1 на НДК.

Вече е факт новият проект на Ирина Флорин – „Очакван непознат”. Автор на музиката е Момчил Колев – един от най-популярните български поп композитори през 90-те. Песента е по текст на Ваня Щерева, аранжиментът е на Калоян Колев. Към сингъла има и клип, режисьор е Васил Стефанов. „Очакван непознат” е с характерната за Ирина Флорин мелодичност, съчетана с изискана арт визия във видеото. Отскоро Ирина Флорин стъпи отново на клубната сцена, с нова група и  репертоар. Певицата  работи със Стефан Попов /барабани/ и Георги Станев /пиано и програминг/, Иван Иванов /китара/, Илияна Георгиева /виолончело/.
Миро отново зарадва феновете си с нова песен, озаглавена „Скочи над мен”. В нея обичаният поп изпълнител, който в последно време най-често виждаме в различни реалити ТВ формати, пее с рапъра Dim4ou. Към тях се присъединява и Светлин Къслев като съпродуцент и съавтор. Тримата споделят своето вдъхновение от силата на човешкия дух,  от миговете когато човек изпитва страхопочитание и респект. Предстои да излезе и видео към „Скочи над мен”.  Миро представи новия си проект преди дни в столицата, като трибют към петата годишнина от загубата на Майкъл Джексън. В момента светът е футбол, погледът е устремен към Бразилия, а причината е Световното футболно първенство в латиноамериканската държава. Калин Вельов посвещава на най-древната игра  новия си сингъл Samba Amazonia. В него той си партнира с артисти от Европа, Южна Америка и Африка. Всички заедно са обединени както от любовта си към футбола, така и от самбата – един от най-характерните стилове за Бразилия. Пилотният сингъл Samba Amazonia е по музика и аранжимент на Калин Вельов, вокалите са на бразилките Жулия Мартинс и Лариса Франклим. Музикалната основа на тази огнена компилация от музика и танци е в духа на DJ културата, в съчетание с афро-латино перкусии. Автор на българския и португалски текст на песента е Елена Бали – основател и хореограф на Amazonia Dance Project. Това е базирана в България денс формация, съставена от танцьори с екзотична визия от Бразилия, Африка и България. Калин Вельов дава име на формацията. Към сингъла има и видео, режисирано от Дилян Павлов. Слънчево, страстно лято и много усмивки ни подарява Калин Вельов  с AmazoniaDance Project в песента Samba Amazoniа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15