Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промениха мярката за неотклонение на шофьора, предизвикал катастрофата край Луковит

Окръжният съд в Ловеч промени постоянната мярка „задържане под стража“ в  „домашен арест“ за  шофьора, предизвикал тежката катастрофа край Луковит на 5 май, при която загинаха двама младежи от Плевен, а 20-годишно момиче все още е в болница. Съдът мотивира решението си с факта, че е изтекъл законовият срок от два месеца, в който не е повдигнато обвинение на 30 - годишния Хулиет Сюлейманов

Прокурорът Валентин Вълков обяви пред журналисти, че ще протестира определението на Окръжния съд в Ловеч пред Апелативния съд във Велико Търново.
   Адвокатът на Сюлейманов - Владимир Маринов обвини прокуратурата в нарушение, тъй като според него, клиентът му е трябвало да бъде освободен на пети юли, когато е изтекъл  двумесечният срок на Хулиет Сюлейманов
Такъв е законът, а той е категоричен, че за непредпазливи деяния, независимо от тежките последици, задържането под стража не може да бъде повече от два месеца, заяви Маринов.
   Изготвени са вече всички експертизи. Делото е ясно. Той е виновен, но се касае за непредпазливо престъпление, за което трябва да носи отговорност от 3 до 10 години, а не както се тиражира, от 5 до 15 години, допълни адвокатът.
Хулиет Сюлейманов ще остане в ареста до заседанието на Апелативния съд - Велико Търново, което е насрочено за 17 юли. Ако и на тази инстанция бъде потвърдена мярката „домашен арест“ той ще бъде освободен и ще трябва да я изпълнява на адреса си по лична карта в София като няма право да напуска  страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!