Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха бедственото положение в Ловеч

Снимка: wikipedia
Обстановката в Ловеч се нормализира след снощната буря. Само за няколко часа над Ловеч паднаха повече от 50 литра на квадратен метър дъжд, който наводни улици, административни сгради и частни домове. На места падна и градушка с големина на ледените късове 3 см.

Екипи на Гражданска защита през цялата нощ отводняваха административни сгради и частни домове. Водата по улиците се оттече. Три от основните улици обаче остават затворени. Все още са наводнени подлезът зад общината и пътят под Покрития мост, където лек автомобил беше залят изцяло. На места по улиците, които бяха наводнени, има отнесен асфалт. Всички паднали дървета са отстранени и няма проблем за движението на автомобили и хора.

Бедственото положение, обявено вчера, тази сутрин беше отменено, след като кризисният щаб анализира днес обстановката в града, нанесените щети и последиците от разразилата се снощи в региона буря.

Няма информации за пострадали хора в резултат на бурята. Започваме почистване на града, ако времето даде възможност
, каза кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.

Възстановено е електрозахранването в населените места, които останаха без ток.

Възможно прекъсване на електричеството в някои части на региона, тъй като има паднали клони по електропроводите. За да бъдат отстранени, периодично токът ще бъде спиран
. Това каза в предаването "Преди всички" комисар Владимир Кацарски - директор на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението". 


Кацарски съобщи, че след бурята снощи са били подадени 53 сигнала в Гражданска защита. Отводнени са 26 обществени сгради и частни домове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!