Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново обвинение е повдигнато срещу Цар Киро - за класифицирана контрабанда

След като вчера Пловдивската прокуратура обяви, че обиските в домовете на Кирил Рашков се извършват по разследване на неговата съпричастност със задържани преди това наркоразпространители, днес срещу известния като Цар Киро беше повдигнато обвинение за квалифицирана контрабанда.  Припомням, снощи той беше арестуван, но отведен с линейка в болница, тъй като се почувствал зле. Говорителят на пловдивската окръжна прокуратура Галина Андреева информира за обвинението срещу Рашков:

Вчера, без знанието и разрешението на митниците, е пренесъл през границите на страната, през КПП Капитан Андреево в случая, силно действащо отровно вещество - над 500 грама живак, което е забранено както от българското, така и от европейското законодателство. Установено е, че той е държал и транспортирал това вещество с цел търговия.

Към момента той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В рамките на този срок предстои да бъде внесен иска до съда за вземане, спрямо него, на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

Той се намира в болница, поради лекарско заключение, че трябва да бъде поставен под наблюдение поне три дни, с какъвто смисъл имаме експертно заключение, като ще бъде там под охрана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!