Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петимата пострадали при инцидента на гара Калояновец са в стабилно състояние

Движението при железопътна гара „Калояновец” е възстановено, съобщиха от НКЖИ

Снимка: БГНЕС

Петимата пострадали при вчерашния тежък инцидент на гара Калояновец са в стабилно състояние. Само на една от жените предстои операция на крака. Помощник-машинистът е излязъл от шок. Движението при железопътна гара „Калояновец” е възстановено, съобщиха от Националната компания "Железопътена инфраструктура".

Нараняванията на петимата са по телата и крайниците, уточни д-р Стефан Шишков. Помощник-машинистът е с травма на гръдния кош и предстои да му бъде направено ново изследване:

Но операция пред него не предстои. Връзки евентуални на крака, на лявото коляно, ортопедите ще си преценят.

Една от пострадалите е 77-годишната Мария Ценева от Костенец:

Вагонът се обърна и мен ме затисна между вратата и седалката. Всички много бързо дойдоха. И имаше дечица. Нито едно детенце не беше наранено, но бяха много уплашени и от циганското малцинство имаше младежи. Работят на някакъв строеж и рипат и скачат през прозореца, да дойдат да ме извадят.

Николина е със счупен крак и и предстои операция. Тя е чула предположенията за високата скорост, с която влакът е навлязъл в участъка със стрелките на гара Калояновец:

Влакът караше с нормална, не повече от 40 км/ч. И въобще през целия път от София, аз от София пътувам, през целия път влакът караше бавно, а сега чувам, че карал със 100 км/ч., не е взел завоя и искат сега да изкарат машиниста виновен, че бил млад, че скоро започнал работа - това не е вярно.

Причините за тежкия инцидент все още се изясняват.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!