Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отстрани от длъжност кметицата на пловдивския район "Централен"

Райна Петрова, кмет на пловдивския район "Централен", беше отстранена от длъжност с решение на Окръжния съд. Миналата седмица срещу нея бяха повдигнати обвинения за злоупотреби с доставките на хранителни продукти за детските заведения в кметството и за упражняване на натиск върху нейни подчинени при сключване на договорите. 

Делото за отстраняването на Райна Петрова от поста й беше засекретено заради използваните СРС и се гледаше при закрити врата. Прокурор Румен Попов уточни, че искането на държавното обвинение Петрова да не е на работа до завършване на досъдебното производство се базира основно на свидетелските показания.

Към момента нито един от 50-те свидетели не е заявил, че не се страхува от уволнение и е заплашван многократно с уволнение. Ако се оплаква, съответно това е нашият аргумент, при положение че съдът се съгласи да искаме да бъде отстранена госпожа Петрова, за да може обективно и всестранно да изследваме всички доказателства, каза Попов.

Райна Петрова отказа коментар, а адвокатът й Красимир Елдъров заяви, че ще обжалва решението в законовия тридневен срок пред Апелативния съд.

Междувременно кметът на Пловдив Иван Тотев се въздържа от становище по случая с аргумента, че трябва компетентните институции да си свършат работата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!