Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ogi 23 – малко пънк и три пръста уиски

БНР Новини
Снимка: личен архив

Зад името Ogi 23 стоят Ангел Ангелов (бас, вокали) и Константин Ангелов (китара, вокали) и нито един Оги. Запознават се още през 2005 г. като ученици и вече почти десет години бандата радва феновете на родния пънк и поп. Косьо учи четири години специалност „Китара” в Софийския университет, а Ангел завършва „Реклама” и иска да се занимава с копирайтинг. Сега имат собствено студио, в което прекарват повечето си време. Ангел пише текстовете, а Косьо – музиката. Сменят няколко барабанисти, защото повечето се отказват, за да се развиват в съвсем други професионални посоки. В момента свирят с Максим Петров. На въпроса откъде идва името им отговарят:

„Това е дълга история с различни версии. Всъщност работехме на един строеж преди много време. Там имаше шофьор на камион, който така и не научи на никого името и на всички викаше Оги.”

Първият албум на Ogi 23, озаглавен „Pumpin’ Chaos”, излиза през 2010 г., а вторият „Голямото разпускане” – през 2012-а. И двата са с пънк/поп звучене, свежи и весели текстове, в които най-често се пее за купони, лято, море, почивка и... момичета. През годините правят песни с Рут Колева, рапърите FeeL от „The Top Stoppers” и 100 кила. Имат много концерти както в столични клубове, така и из цялата страна, като правят и няколко участия на фестивалите „Spirit of Burgas” и „Elevation”. През 2010 г. парчето „Почивка” събира над 50 000 гледания в интернет още на първия ден, а „Любов на преспи” се задържа шест седмици в Топ 10 на музикалната телевизия The Voice. По-късно Ogi 23 записва с рапъра FeeL песента „Добър вечер”, която също остава дълго време по върховете на музикалните класации. През 2012 г. „Голямото разпускане” е номиниран за албум от БГ Радио, което прави Ogi 23 най-младата банда номинирана в категорията.

Момчетата планират и нов, трети по ред албум, за който по техни думи има много хубав материал. Ангел и Косьо обаче не издават с кои изпълнители са работили по новите песни: „Няма да кажем вчера с кого записахме, но като сложим всички накуп са общо пет човека” – казва Косьо. „Даже в албума май няма да имаме и една самостоятелна песен. Това ще е диск „десет години фийчъринг”.

Такава колаборация е и новият им летен хит „Дневен ред” с Rudi, Duli, Muden & Kukusheff. Двете групи се запознават на частно парти и веднага си пасват, а това лято с едно телефонно обаждане решават да направят общо парче. Заснемат клипа на любимото място за почивка на Ogi 23 – къмпинг „Градина”.

„Много стегнато минаха снимките. Станахме в пет и половина, снимките започнаха в шест и до три през нощта вече всичко беше готово. В процеса на снимане изпихме всичката текила на плажа. Кадрите с шотовете от клипа са истински, не са вода с кола като по филмите.”

Момчетата вече се отдават на заслужена почивка на „Градина”, а за септември планират нова музикална атака.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35