Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпуска още пари за ведомствата

Снимка: БГНЕС
Правителството планира да отпусне на днешното си заседание допълнителни средства за редица ведомства. Близо 6 милиона лева са предвидени за Министерството на финансите. 4,5 милиона лева са за повишаване събираемостта на приходите в бюджета и над 1 милион и 300 хиляди за поддръжка на информационните системи. 800 хиляди лева допълнително е поискал министърът на земеделието за справяне с огнищата на болеста "син език" при преживните животни  в 11 области на страната.

Пари ще получат социалното министерство и БАН за оборудване и софтуер. Допълнително средства за тази година са поискали и Агенцията за ядрено регулиране, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и тази за защита от дискриминация.

Допълнителни средства правителството ще предостави и на Националната разузнавателна служба. Националната служба за охрана ще получи 180 хиляди лева, за да стопанисва отново резиденция "Кричим" до края на годината. В края на мандата на кабинета "Борисов" резиденцията беше прехвърлена към Министерството на финансите.

На редица общини правителството ще предостави управлението или собствеността на имоти държавна собственост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!