Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ББЦ опроверга информациите за масово напускане на партията

Ръководството на "България без цензура" опроверга информацията на бившия вече председател на партията в град Стамболийски Атанас Мавродиев, че 480 членове на организацията я напускат.

По-рано днес Мавродиев обяви, че заедно със заместниците и повечето членуващи в местната структура ще внесат молби за напускане, защото не приемат диктаторското поведение на Николай Бареков, който всъщност изпълнява поръчките на Делян Пеевски. 

На пресконференция, свикана след изявлението на Атанас Мавродиев, главният секретар на "България без цензура" Стефан Кенов обяви, че снощи на партийно събрание в присъствието на 150 души Мавродиев е бил изключен от организацията заради системни нарушения и уронване на престижа. От ръководството на "България без цензура" са категорични, че партията няма 480 души членска маса в Стамболийски, а бившият вече председател е последван от не повече от петима души. Стефан Кенов обяви още, че "България без цензура" ще се яви самостоятелно на изборите, защото анализът й сочи, че партии като ВМРО и Български земеделски съюз я използват като ракета-носител:

Недостойно е това, което се случва с нашите коалиционни партньори досега. Ние правихме коалицията на база на идеология, без пазарски сметки кой колко депутата ще вземе, като играехме за общата кауза. А общата кауза беше силна коалиция "анти-ДПС".

В момента, по думите на Стефан Кенов, се случва това, че Цветан Василев финансира НФСБ и ВМРО, за да може коалицията им да бъде патерица на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!