Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акционерното споразумение с "Уестингхаус" чака одобрение

| обновено на 31.07.14 в 17:00

От правителствената пресслужба официално потвърдиха , че има подписано акционерно споразумение с компанията "Уестингхаус", но то ще влезе в сила след одобрение на следващото правителство. В официално съобщение се уточнява, че вчера в рамките на последното заседание е взето решение, с което се одобрява докладът на министъра в оставка Драгомир Стойнев за сключване на акционерно споразумение между АЕЦ "Козлодуй" - "Нови мощности“ ЕАД, централата "АЕЦ Козлодуй"  и "Уестингхаус електрик къмпани“ .
Споразумението влиза в сила след окончателно одобрение от следващото правителство, в това число и на Споразумението за финансов модел и на Договора за проектиране, инженеринг, доставка и строителство, по съответния надлежен ред. Подготовката на последните два документа все още не е започнала, твърдят от Министерския съвет.
По проекта за Седми блок не са подписвани споразумения и България не е поемала финансови ангажименти, заяви на свой ред изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Иван Генов на излизане от Българския енергиен холдинг.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!