Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с кандидатура за домакинство на европейското първенство по художествена гимнастика през 2018-а година

България с кандидатура за домакинство на европейското първенство по художествена гимнастика през 2018 година
Снимка: БГНЕС

България ще си подаде кандидатура за домакинство на европейско първенство по художествена гимнастика през 2018-а година. Това обяви президентът на БФХГ Илиана Раева.
Искахме да организираме европейско или световно първенство по художествена гимнастика, но ни беше отказано. Сега отново ще направим трети опит. Все пак от 1987-а година не сме били домакини на световен шампионат. Ще кандидатстваме за европейско първенство през 2018-а година, каза Раева.


От 8-и до 10-и август в "Арена Армеец" в София ще се състои Световната купа, категория "Б". 50 индивидуални гимнастички и 20 ансамбъла от 26 страни ще участват в надпреварата.

България ще участва с националния ансамбъл, Мария Матева и Невяна Владинова при жените. Извън класирането ще стартират Радина Филипова, Сара Стайкова и КатринТасева.
   
Отборът на Русия пристига с ансамбъл, както и най-силните гимнастички Яна Кудрявцева, Маргарита Мамун и Мария Титова. При жените ще участват още Марина Дурунда (Азербайджан), Мелитина Станюта (Беларус), Виктория Мазур (Украйна), Нета Ривкин (Израел), Яна Ризатдинова (Украйна), Йон-Джае Сон (Република Корея), Виктория Филановски (Израел) и други.
   
При ансамблите за медалите ще спорят Израел, Беларус, България, Русия, Азербайджан, Испания, Италия, Украйна и т.н. В последния момент от турнира отпаднаха ансамблите на Франция и Швейцария поради контузии на гимнастички.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!