Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебните министри отделят по 300 лева от заплатата си за бедстващите

Снимка: БГНЕС

Утре служебният вицепремиер Йордан Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов отиват в община Мизия, за да набележат следващи стъпки за помощ на бедстващото население. 

България ще поиска от Европейския фонд за солидарност средства за покриване на щетите от наводненията в северозападната част на страната, каза Георги Близнашки
Шансовете да получим средства е много голям, защото знаете, че доходите точно в тези райони са много ниски, специално Северозападна България, така че имаме шанс да получим.
Рано е да се каже дали петдесетте милиона лева, с които бе допълнен Фонда за покриване на бедствия, ще стигнат. Щетите от последните наводнения все още не са изчислени, но по думите на Йордан Бакалов, у нас се допуска една и съща грешка: 
Това, че се е знаело три дена по-рано, че ще има такава приливна вълна и, за мен, мерките са били не дотам адекватни, за да не се получи този голям разлив.
По предложение на премиера Георги Близнашки всички министри ще отделят от първата си заплата по 300 лева за подпомагане на бедстващите сънародници: 
Мисля, че това е благороден акт и призовавам всички да се отзоват. Да покажем, че като нация сме в състояние да откликнем на болките и тревогите на нашите сънародници.
Служебният премиер почете и днешния църковен празник Преображение Господне.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!