Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ритъма на лятото

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

В ритъма на лято 2014 се потапяме с „Едно наум” – песен, в изпълнение на чаровната Милена Филева. Вторият й самостоятелен сингъл е динамичен, с хип-хоп бийт. Той има и свое видео. В него певицата танцува през цялото време, наред с професионалистите от „TheCentar”. Това не учудва никого, защото Михаела показа усета си и към това изкуство в танцово телевизионно шоу. И спечели искреното възхищение на публиката. Запазена марка е нейната усмивка, а с позитивното си отношение към света и таланта си привлича с всяка изминала година нови почитатели. Певицата признава, че има едно наум и то е свързано с работата й по дебютния албум.


Напълно спонтанно се ражда новата композиция, която ви представяме в изпълнение на Лазар Кисьов. За работата по нея, той разказва:

„Песента е колаборация  със сръбския диджей Kid Vibes. Заедно направихме музиката. Аранжиментът е изцяло негов, а текстът – мой. Тя е на английски език и се казва „Falling”.Запознанството ни стана случайно в социалната мрежа. Той беше слушал мои песни, сподели, че харесва гласа ми. След това ми прати този аранжимент, който ми допадна и така, без да се познаваме, като си комуникирахме по интернет завършихме парчето. Аз го представям в България, а той – в Сърбия. Радвам се, че има положителни отзиви в медиите там. Видеото заснехме близо до София, диджей Kid Vibes не участва в него. Партнира ми моя приятелка, Изабел. Клипът е черно-бял, изчистен и меланхоличен, в тон с песента. Надявам се да се хареса на публиката.”

„Теàбо”, което на езика на маите означава „твоят дъх, твоят аромат” е името на група, събрала Ди джей Борислав Бояджиев – Бòрче (музика, аранжименти, перкусии), Теодора Орешенска – Теа (вокал) и Венци Трифонов (дудук, кавал, гайда, кларинет, саксофон). Началото е на остров Ибиса, в местен бар, в който изпълняват музиката си. След като се завръщат в България, тримата продължават работа. Първата им песен „Джоре” бе вдъхновена от българския фолклор, а във втората, „Мария” смесват фламенко мотиви с поп бийт. Музиката е на „Теàбо”, испанският текст – на Алекс Линарес от “Mango Duende”, а българският припев написва Даниела Кузманова.


„Горещи дни, студени вълни, щастливи дни” – това пее любимката на тийнейджърите в България – Дивна в песента „Какво пък толкова”. Певицата участва в лятно турне, а в края му представи първата композиция по своя музика. „Свеж трак, стилно видео” – в този дух са коментарите на феновете й в социалните мрежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05