Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 115-те училища на Плевенска област тече усилена подготовка за новата учебна година

Снимка: БГНЕС

В 115-те  училища на Плевенска област тече усилена подготовка за новата учебна година. Заради недостиг на деца две от учебните заведения - професионална гимназия по добив на полезни  изкопаеми и газоснабдяване в Долни Дъбник и основното училище „Христо Ботев“ в село Староселци , ще бъдат закрити.

Очакванията са, че ремонтите, които в момента се извършват в 31 учебни заведения в областта ще приключат навреме и на 15-и септември учебната година ще започне навсякъде нормално. Най-големият основен ремонт е в Спортното училище и е за над 1 млн. лв. Той трябва да завърши до края на следващата седмица.

Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образование в Плевен уточни:

Репонтните дейности са на физкултурни салони, доставка и монтаж на дограма, на покриви, учебни кабинети, на санитари възли, топлоизолация, козметично боядисване на класния стаи, текущи ремонти.

В отговор на потребностите на пазара и бизнеса  за завършилите основно образование за новата учебна година са сформирани шест паралелки по нови специалности – „Малък и среден бизнес“, „Агроекология“, „Технология на хомеопатичните и фитопродукти“, „Логистика на транспортните услуги" и "Графичен дизайн".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!