Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът похвали Военното министерство за работната позиция на България за срещата на НАТО в Уелс

Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев похвали Военното министерство, че е качило на сайта си работната версия на позицията на България спрямо Русия за предстоящата среща на НАТО в Уелс. По думите му политическите оценки в работната версия на документа са изцяло взети от позицията на НАТО. Тя е официална и се изразява от генералния секретар на организацията Андерс Фог Расмусен:  

За мен е важно, като държавен глава, България да има легитимна позиция и да излезе на срещата на най-високо ниво в НАТО с ясна и категорична позиция как ние виждаме нашето място, как виждаме решаването на проблемите в сектор "Сигурност" в региона и по света. Правителството тепърва предстои да свърши своята част от работата, като тази работна версия се приеме на Съвета по сигурност към Министерски съвет. Със сигурност Министерство на отбраната тепърва ще работи по официализирането на тази работна версия, но лично аз нямам нищо против начина, по който беше постъпено.
   
Президентът заяви също, че служебното правителство доказва, че е надпартийно, включително и с назначенията. Държавният глава защити и назначението на Ваньо Танов за шеф на митниците:

Служебното правителство ще назначи не повече от няколкостотин. Това е нищожен процент на фона на всичко останало, което правителствата са правили. Назначението на генерал Танов за шеф на "Митниците" - не познавам друг шеф на "Митниците", който да е сложил рентгени на всички граници, който да е сложил измервателни уреди на всички тръбопроводи, петролопроводи, пристанища и на десетки хиляди бензиностанции и не познавам друг шеф на "Митниците", който да е събрал повече пари от него. Става въпрос за спешни мерки за стабилизиране на пробития бюджет и пробитите приходи...

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!